Pusseltillbehör hos Boardgamer


Här nedan hittar du vårt stora utbud av pusseltillbehör. Här finns allt från mattor, som kan rullas ihop, till större väskor/underlag, där du kan förvara dina pussel medan du lägger dem. Många som älskar att lägga pussel är bekanta med det irriterande med att behöva använda ett bord till något annat än till pussel innan pusslet är klart. För detta ändamål är pusselmattorna och de fasta underlagen oumbärliga. Du kan packa undan ditt pussel längs vägen och ta fram det igen när du åter har tid att ha det trevligt och lägga fler bitar på plats. Du kan också byta plats längs vägen om du har flera bord att välja mellan. På så sätt kan du kanske flytta in pusslet i vardagsrummet på kvällen eller sätta dig i köket på förmiddagen.

Om du vill hänga upp pusslet på väggen är ett bra pussellim oumbärligt. Här finns också lite olika märken att välja mellan. Vissa är trogna en tillverkare medan andra är trogna en annan. Vi ska inte gå in i det här ”religionskriget” utan nöja oss med att konstatera att det rätta limmet för dig är det som du litar mest på. Med andra ord: Om du svär trohet till Ravensburgers pussel är det en god idé att köpa deras pussellim.

I stället för pussellim är det också möjligt att köpa klisterark. Dessa klibbiga ark fungerar som tejp genom att de har klister på den ena sidan. Klisterarken sätts fast på baksidan av pusslet och håller därigenom ihop bitarna. Pusslet kan sedan ramas in eller hängas upp direkt på väggen.

Om du lägger pussel med många bitar kan det vara en stor fördel att sortera bitarna i början eller under tiden du pusslar. För det ändamålet är våra sorteringslådor eller sorteringsbrickor utmärkta val. Du kan till exempel sortera kanter eller sortera bitar efter färg, mönster, form eller liknande. På det sättet har du något att börja med i stället för att ”leta efter en nål i en höstack”. Vi har flera olika set med sorteringsaskar i både plast och kartong på lager.